Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Bíró Lajos

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz

"Semmi mást nem csinálunk a gulyással, csak rohadt jól megfőzzük"

Mit tanulhatunk a nagyszülőktől és a szülőktől a konyhában, és mi az, amit el kell felejteni abból, amit az idősebb generációk hozzátettek a magyar gasztronómiához? A Mol Campusban megnyíló két étterem, a Zazie bistro és a Virtu konyháját vezető, 30 év alatti séfekkel, Bíró Dániellel és Lendvai Leventével beszélgettünk a héjában sült krumpli szerepéről, arról, van-e helye a konyhában a szójaszósznak, és arról, mi kell igazán jó hortobágyi palacsintához.

Plázs hvg.hu

Dübörög a budapesti kolbász-újhullám

Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.

Gasztro hvg.hu

Világbajnok pástétom és békacombos paprikás csirke

Miközben a gourmet fesztiválra fókuszáltak már a kulinaristák,és várták,hogy nyalhassák a gulyás fagylaltot, kicsit arrébb Budán egy francia és egy magyar séf örömfőzött. Joseph Viola Lyonból érkezett, a házigazda Bíró Lajos volt.

Gasztro hvg.hu

Bock Bisztró nyílt Koppenhágában

Ökörpofa, gersli rizottó, korhely halászlé. Egyebek mellett ilyen fogásokat kínál a legújabb koppenhágai étterem. A dán fővárosban október 14-én tartották a Bock Bisztró ünnepélyes megnyitóját.

Gasztro hvg.hu

Neves magyar séfet tüntetett ki Sólyom

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a köztársasági elnök az államalapítás ünnepén Bíró Lajost, a Bock Bisztró társtulajdonos-séfjét.